Sayfalar

18 Kasım 2015 Çarşamba

Ekşi Sözlük'te Günlerdir Süren Silvan Goygoyu

Ekşi sözlük üzerinden yapılan Silvan'da sivil halka saldııldığına dair haberler ve gerçekler. Her zamanki gibi Ekşi Sözlük ve sosyal medya da PKK taraftararı kara propaganda yapıyor.

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/iste-fotograf-kareleriyle-pkk-nin-silvan-yalanlari-h81734.html

2 Eylül 2015 Çarşamba

Mail Aracılığı İle Gelen Yazılar: İsimsiz Bir HDP'li Kadın Yazar

Ekşi Sözlüğün Pkk ve tabi Hdp etkisinde kalmasının en büyük Sebeplerinden biri SSG'nin sözlüğu Kanzuk yani Avukat Başak Purut'a devretmesidir.

Sedat Kapanoğlu daha şeffaf ve Bizim gibi Atatürkçü, Milliyetçi kanatla daha iyi anlaşan, dikkatli davranan biriydi, en azından çaylak yapardı ve tekrar dönüş sağlardık.

Ama Başak Purut tamamen keyfi şekilde önce debe yani dünün en beğenilenlerde özellikle aslında türk olan ve hdp ile alakası olmayan satılık kalem maarri'nin yazılarını en iyilere girmese de gözümüze sokmaya başladı.

ondan sonra iş iyice farklı bir dönüm noktasına girdi, şöyle ki saçma sapan bir şekilde

milliyetçi yazarların herhangi bir entry'si en beğenilen olsa bile girmiyor, alakasız başlıkta beğenilmeyeni debeye sokmaya başlıyordu.

buna da bahanesi şöyle oluyordu; sözlüğü zor durumda bırakacak entry'ler debeye girmez.''

böylece milliyetçi yazarların yazdıkları da engellenmiş oluyordu.

ondan sonra ise seçim günleri yaklaşırken olay iyice provokatörlüğe dönüyor, yavaş yavaş sesimiz kesiliyordu.

pkk sempatizanların seni ifşa ederiz tehditleri, sağda solda ve nick altında küfür etmeleri çoğu milliyetçi yazarı uzaklaştırdı ve az yazmaya başladılar

hazıran seçimlerinden sonra biraz nefes aldık ve tekrar yükseldik ama bu sefer de kıyım başladı. biz önce kontra yapıp bir sürü basit entry'leri olan bunlar 400-500 arası entry'leri olan kürtçü pkk'lı ve hdp'li yazarları uçurdular bir 50-100 arası yazar gitti hepsi türkiye cumhuriyetine, devletine hakaret atatürk'e hakaretten gönderdiler.

lakin bu sefer haksız yere göz boyamak için  de bi 20,30 tane türkçü,atatürkçü, ülkücü yazar kıyımı oldu.

ondan sonra ise işte dönüm noktası ağustos sonu oldu

GÖRDÜKLERİM;
istiklal marşına hakaret edilmesine dair başlığı açtılar ve  caps'i de koydular ama herhangi bir gelişme yok, ses yok bir baktım ki popüler yazar yariturkyarifransizadam atıldı, ondan önce alles win asser atıldı, sonra en az 10 tane daha milliyetçi yazarları gönderdiler. sanırım en son kadın milliyetçi mhp'li yazar sour'da atılmış. samarikali sanar ve daha bir sürü daha.

şu an halen istiklal marşına hakaret eden sintine adlı yazar devam ediyor, herhangi bir yaptırım uygulanmadı kendisine.

Zaten Başak Purut'un Sırrı Süreyya Önder ve bir kaç hdp'li milletvekilli ile arasının iyi olduğunu Gezi Parkından beri herkes biliyor.

Selamlar..

Bu Konularla İlgisi olmayan Bir Hdp'lı Kadın Yazar...

Ekşi Sözlük'te Konuyu Özet Geçmek

"istedikleri baskı ortamı oluşmayınca, sırf kendileri gibi düşünmeyen insanlar fikirlerini ifade edebiliyorlar diye ekşi sözlük'ün terör örgütü pkk'yla bağlantılı olduğu yönünde ithamlarda bulunmaya kadar vardırdılar işi. pkk ve türlü çeşit isim altında faaliyet gösteren yan kollarını, şiddete başvuran, şiddet kullanarak isteklerini dayatma gayesi güden bu nevi tüm örgütleri lanetlediğimi belirterek..."

ekşi sözlük'ün son durumu hakkında yazdığı yazıdan yukarıda yaptığım alıntıda, pkk'dan terör örgütü şeklinde bahsediyor ve kendisinin ve ekşi sözlük'ün hiçbir biçimde terör örgütü ve yandaşlarıyla yan yana duramayacağını belirterek, terörü ve teröristleri lanetliyor. çok olumlu ve mantıkı bir duruş.

ancak, sahibi ve yöneticisi olduğu ekşi sözlük'te pkk için güzellemeler yapılırken, pkk terör örgütünün işlediği suçlar ve suçlular övülürken ve üstelik bu övgüler türk ceza kanununa göre suç teşkil ederken, bu tip yazılar yazanlar hakkında hiçbir yaptırım uygulamıyor. bu kişiler çeşitli olaylar geliştiğinde ortaya çıkıyor ve ayrımcılıkla birlikte etnik milliyetçiliğin daniskasını yaparak istedikleri gibi yazıyorlar. 

yazısından yola çıkarsak; pkk terör örgütüyse, dünyanın her ülkesinde olduğu gibi terör örgütünün yaptıkları yasalar nezdinde suç kabul ediliyorsa, burada pkk'nın işlediği suçları destekleyen, arka çıkan yazılar kaleme alanlar da suç işlemiş olmuyor mu? yanıtını biliyoruz. onlar da suçu ve suçluyu överek suç işlemiş oluyorlar.

o halde taze owner'a sorarım; bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
pkk'ya terör örgütü derken, bu mecrada pkk'yı destekleyeni görmezden gelmek niye?

Kaynak: https://eksisozluk.com/entry/54505742

Kanzuk'un PKK'lıların Fikir Özgürlüğünü Savunması

Kanzuk Ekşi Sözlük'te PKK'lıların fikir özgürlüklerinin savunulduğunu açıkladı, yazısını aynen paylaşıyoruz.
Yorum bölümünde yorumlarınızı paylaşabilirsiniz, biz ifade özgürlüğüne dürümcüden daha fazla inanıyoruz.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

son gelişmeler nedeniyle kafalarda oluşan bazı haklı soru işaretlerini cevaplamak lazım sanıyorum.

"sözlük yönetimine haksız itham" gibi biraz muğlak bir gerekçeyle bazı yazarların uçurulması eleştirildi. gerçekten de yanlış anlaşılmaya müsait bir gerekçe oldu, "sözlük yönetimine hukuka aykırı itham" olarak düzeltildi. gerçi ‘hukuka aykırı itham’ dahi gerekçeyi tam karşılayamıyor olabilir. bilindiği üzere ‘kel’ demek bile hukuka aykırı olabiliyor fakat sözlük yönetimi olarak konu kendimiz olunca bu hukuk sınırlarını mümkün olan son noktaya kadar zorlamaktayız. normal şartlarda sözlük veya yönetimi hakkındaki ithamlara müdahale edilmesi gibi bir şey hiçbir zaman olmadı. aslı astarı olmayan, hakarete kadar varan bir dolu itham debe'ye dahi girdi. buna en yakın örnek sanırım debe listesine müdahale edildiği iddiaları. biz debe’ye müdahale etmediğimizi biliyoruz, bu itham haksız, algı operasyonu yaptığımız iddiasını desteklediği için hukuka da aykırı, fakat kimseyi bu iddiaları sebebiyle uçurmadık. ayrıca bugüne kadar birbirine taban tabana zıt istisnasız her siyasi partinin maşası olduğumuz ayrı ayrı iddia edildi, akla gelebilecek her türlü haksız ithamla binlerce kere karşılaştık, hakarete uğradık ama ifade özgürlüğü ekşi'yi ekşi yapan yegane şey olduğu için kimseyi uçurmadık. benzerleri bir başkasına, bir başka kuruma vb. yapılsaydı yasalar gereği silmek zorunda kalacağımız binlerce yazıyı, konu kendimiz olunca burada aynen tuttuk. yetkimizi kendi lehimize ve ifade özgürlüğüne zarar verebilecek şekilde kullanmamaya hep özen gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz.
peki kimleri, neden uçurduk? bu sefer farklı olan neydi?

hatırlarsanız yönetime geldiğimde bir açıklama yapmıştım ve açıklamada "hangi görüşten olursa olsun, kim olursa olsun, sırf fikirleri beğenilmediği için sözlük'ten dışlanmak diye bir şey hiçbir zaman olmadı, olmayacak. ancak yazarların fikirlerinden bağımsız olarak sözlük'ü nasıl kullandıkları, fikirlerini nasıl ifade ettikleri eskisinden daha önemli olacak." demiştim. (bkz: ekşi sözlük/#51126396)

ifade edilen fikrin kendisi değil, yazarların bu fikri ifade etmek için tercih ettikleri yöntem ve üslup önemli. aynı şekilde ekşi sözlük'ü ne amaçla kullandığınız, ne kattığınız ve ne fayda elde etmeye çalıştığınız da önemli. bundan sonraki değişiklik ve geliştirmelerimizi bunları esas alarak yapacağız.

ikinci konu nefret söylemi, bu konuda zamanında çok net açıklamalarım olmuştu. vesileyle tekrar hatırlatayım: (bkz:nefret söylemi/@kanzuk) sosyal medya'da nefret söylemi bir türkiye gerçeği, buna müdahale ediyoruz, eksik kaldığımız çok nokta mutlaka oluyordur ama etmeye de devam edeceğiz. 

bu olgular çerçevesinde bakacak olursak; 

yönetime geldiğimden beri bir grup yazarın görüşlerini beğenmediği her türlü yazarı giderek artan bir yoğunlukta baskılama çabasına şahit oluyorum. ekşi sözlük her görüşten insanın kendini baskı altında hissetmeden dilediği gibi kendini ifade edebildiği bir yer. hukuk çerçevesinde buna sadık kalmaya çalışıyoruz zira sözlük'ün dinamizmi böyle sağlanabiliyor. ekşi sözlük hiçbir zaman, hiçbir şekilde -hangi görüşten olduğundan bağımsız olarak- sadece bir görüşün yer aldığı bir ortam olmamalı. 

kendi gibi olmayan herkese nefret saçan, türlü ithamlarla baskılamaya çalışan yazarların amacı ekşi sözlük'ü tek sesli, bir grup yazarın insanları sindirdiği bir ortama dönüştürmekti. istedikleri baskı ortamı oluşmayınca, sırf kendileri gibi düşünmeyen insanlar fikirlerini ifade edebiliyorlar diye ekşi sözlük'ün terör örgütü pkk'yla bağlantılı olduğu yönünde ithamlarda bulunmaya kadar vardırdılar işi. pkk ve türlü çeşit isim altında faaliyet gösteren yan kollarını, şiddete başvuran, şiddet kullanarak isteklerini dayatma gayesi güden bu nevi tüm örgütleri lanetlediğimi belirterek hakkımızdaki haksız, ahlaksız, mesnetsiz ithamları ben kendi adıma cevaplarım ama sözlük yazarlarının maruz kaldıkları baskı ortamının da ortadan kalkması gerekiyordu. amaçladıkları; sözlük yönetimini kara propaganda ile baskı altına almak, korkutmak ve bu sayede elde ettikleri güç ile arzu ettikleri gibi yazmayan herkesi uçurmamız için baskı oluşturma zemini hazırlamaktı. biz arzu ettikleri, kendileri gibi düşünmeyen kişileri uçurmadıkça kara propagandanın dozunu arttırarak isteklerine ulaşmaya çalıştılar. aslında amaçları bize zarar vermekten çok, bizim üzerimizde baskı yaratarak sözlükteki çok sesli yapıyı yok etmekti. ‘sözlük yönetimine hukuka aykırı itham’ bu bağlamda düşünüldüğünde bizi korumaktan çok, farklı düşünceleri korumak üzerine hayata geçirdiğimiz bir uçurma gerekçesi. bir cümle ile bunu ifade edebilmek güç olduğu için bazı yanlış anlamalara sebep olmuş olabilir fakat aslında bu gerekçe; ırkçılığı, nefret söylemini, kara propagandayı, baskı yaratarak farklı düşünceleri sindirmeye çalışmayı, çok sesliliği engellemeyi, sözlüğün ‘ekşi’ kısmını yok etmeye çalışmayı vb. bir cümle ile açıklayamayacağımız bir çok şeyi içinde barındırıyor. ‘nefret söyleminden uçmadılar, sözlüğü eleştirdiler diye uçtular’ eleştirilerini de bu sayede bir nebze cevaplandırdığımı düşünüyorum. sözlükte yazmaya devam eden, sözlüğü ve yönetimi ağır bir biçimde eleştiren binlerce yazarın yazdıkları da bunun en açık kanıtı. bu böyle olmaya da devam edecek.

özetle; başka yazarları ve yönetimi kendi görüşü dışındakilerin fikirlerini yazmalarını engellemek amacıyla hukuka aykırı ithamlar ve başka yöntemlerle baskı altına almaya çalışan, entryleriyle nefret saçan, fikirlerini ifade etmek için tercih ettiği üslup nedeniyle yazar ve okurlarımızın vicdanını yaralayan, tam anlamıyla bir kötüye kullanım sergileyen, sağlamaya çalıştığımız ortamın varlığını ve sürdürülebilirliğini tehdit eden yazarlar uçurulmuştur, uçurulacaktır.

uçurulmaları sonrası sosyal medyada takındıkları tavır, kullandıkları dil, savurdukları tehditler, sözlüğü kapattırmaya yönelik kampanyaları, fikirlerini beğenmedikleri yazarları fişleme amacı ile kullandıkları bloglarını açıklamaları ve yaymaları da kararımızın sağlaması olmuş oldu. 

fikrini ifade etmek isteyen herkese kapımız sonuna kadar açık fakat amacı ifade özgürlüğü adı altında aslında herkesin ifade özgürlüğünü yok etmeye yönelik planlı, programlı çalışmalar yapanlara da yaptırım uygulamamamızın iyi niyetle fikirlerini yazmak isteyen yazarlara haksızlık olduğunu düşünüyorum.

herhangi bir gün debe’ye ya da gündemdeki siyasi bir başlıktaki entrylere bakarak dahi gülünç iddialarda bulundukları anlaşılabilir, kimseyi fikri sebebiyle uçurmadığımız, algı operasyonu yapmadığımız açıkça görülebilir. asıl algı operasyonu yapmaya çalışanların az sayıda bile olsa karşıt görüşe tahammülü olmayan, insanları söylediklerinden çok, kendi istedikleri gibi söylemedikleri için yargılayan bu kişiler olduğu görülebilir.

(bkz: faşizm konuşma yasağı değil söyleme mecburiyetidir)

bu kişilere önerim avrupa insan hakları mahkemesi'nin şu değerlendirmelerini okuyup, üzerine düşünmeleri: “ifade özgürlüğü, demokratik toplumun vazgeçilmez temel taşlarından birini, bu toplumun ilerlemesinin ve her insanın gelişmesinin temel şartlarından birini oluşturur. ikinci fıkra hükmü saklı kalmak kaydıyla ifade özgürlüğü, sadece hoşa giden ya da insanları incitmeyen veya önemsenmeyen ‘bilgi’ ve düşünceler için değil, aynı zamanda devleti veya toplumun herhangi bir kesimini inciten, şok eden veya rahatsız eden bilgi ve düşünceler için de geçerlidir. demokratik toplumun olmazsa olmaz koşullarını oluşturan, çoğulculuk, hoşgörü ve açık görüşlülük bunu gerektirir’

son olarak bir konuda daha açıklama yapmak isterim. troll yazarlar veya nefret söylemi nedeniyle çıkan tartışmalar sayesinde ekşi sözlük'ün trafik ve dolayısıyla gelir sağladığını düşünenler oluyor. aksine, çöp içerikle dolan başlıklar, hiç kimsenin umrunda olmayan konuların gündemi işgal etmesi, nefret fışkıran entryler bize trafik ve gelir kaybettirir. bu kısır tartışmalar ve küfürleşmeler, sözlükte kaliteli yazıların görünürlüğünün azalmasına ve kaliteli içeriğin azalmasına sebep olmakta. bu sorunun aşılması için de elimizden gelen tüm çabayı, ifade özgürlüğünü de korumaya devam ederek gösterdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Kaynak: https://eksisozluk.com/entry/54500821

1 Eylül 2015 Salı

Ekşi Sözlük: PKK Medyası

Ekşi Sözlük'te uzun süredir arpad takmaadıyla yazdığım malumdur. Yazıyordum: Bugün itibariyle "kovuldum" ya da sözlük jargonuyla ifade etmek gerekirse "uçuruldum". 

Evvelden bir defa uçurulmuş, sonra tepkiler vesilesiyle geri getirilmiştim. Bir nevi ihtardı: Sana gıcıklanıyoruz, akıllı ol, göze batma. 

Bu olayı takip eden süreçte sürekli yazarlığım engellendi (çaylak edilme, geçici bir süre yazı yazamamakla cezalandırılma) ve sudan bahanelerle yazdıklarım silindi. Sözlük "dünyasına" aşina olmayanlar için açıklayayım: Sözlükte bir "moderasyon tarihçesi" var. Sair sebeplerden yazısı silinenlerin tarihçesi kabarıyor, bu da "uçurma" için bir bahane yaratıyor. Benim vakamda ise, bahane gerçekten "yaratıldı".
Şimdi buraya kadar olan kısım çok önemli değil. Ancak bu son olayda uçmama sebep olan durum oldukça önemli.

Öncelikle ekşi sözlük'ü biraz tanıyalım. Ekşi sözlük "kullanıcıların içerik ürettiği" bir ortam. Yani arayüz, mecra bir firma olan sözlük tarafından sağlanıyor, "başlık" denen gönderilerin altına "entry" denen yazılar yazılıyor her hesap tarafından. Hesap sahipleri takmaad alıyorlar, hesabı almak için yıllarca sıra beklemeniz ya da HDP'li olup Kandil'den selam getirmeniz gerekiyor.(Goebbels okuyordum da dün, etkisi üzerimde hala. Goebbels demişken, sözlük elimden alındığına göre kitap tavsiyelerine buradan devam edeyim, Hannah Arendt, Kötülüğün Sıradanlığı ilginç bir tecrübe olabilir.) Sözlük Türkiye'de internet yaygınlaşırken bununla ilk tanışma fırsatını edinmiş gençlerin, internet çevresi geniş çocukların kurduğu bir platform olduğundan şanslı doğmuş, insanların düşüncelerini özgürce ifade edebilecekleri ve alt-kültür mensuplarının paylaşım yapabilecekleri bir ortam ihtiyacı olduğundan kısa zamanda büyümüş ve anaakım medyayı dahi etkiler hale gelmiş bir site. İstatistiklere baktığımızda, google.com, facebook.com gibi devler ve Hürriyet ile Milliyet'in internet sitelerinden sonra, en çok tıklanan Türk sitesi. Gerçi bazen Onedio.com'un Alexa'da onu geçtiğini görüyorum ama, etkinliği Onedio'dan fazladır.

Bu durumun şu önemi var: Bir iletişimci olarak ekşi sözlük'ün bencileyin "Seküler Milliyetçilik Vaizi" için müthiş bir nimet olduğunu söylemeliyim. İçeriği sen üretiyorsun, eğer "doğru yöntem" uygularsan yüzbinlere ulaşma şansın var ve bedava. Bunu tespit eden sadece ben değilim tabii ki, birçok firma buraya hem alışıldık reklamlar veriyor, hem PR metni gibi entryler yazdırıyorlar. Bu yıl, Kılıçdaroğlu'nun da sözlüğü önemsediğini ve sözlük yazarlarıyla sözlük formatı dahilinde sohbet ettiğini, kampanya yaptığını gördük.

Böyle bir mecra, tekrar edeyim, henüz yeterince güçlü olmayan, yaygın olmayan ya da anaakım medyada yer alamayan siyasi gruplar için oldukça işlevsel. O yüzden, TKP Parti Konseyi'nin tahminimce bütün azaları sözlüktedir, zira özellikle birkaç yıl önce sözlüğün gündemi TKP'nin iç işleriydi. Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde çay taşırken döken bir garson gündem oluyordu.

Yıllar geçti, HDP türedi. HDP'nin ne olduğunu vs. bu yazıda anlatmayacağım. Benim gözümden HDP'nin ne olduğunu anlamak isteyen okur, kısmetse ilerleyen günlerde derleyip toparlayıp buraya koyacağım yazılardan okuyabilir. Ancak burada HDP'nin oldukça farklı bir iletişimsel stratejiyi uygulamaya koyduğunu söylesek yeterli olur ve kabul edilir sanırım.

Bu strateji dahilinde, ekşi sözlük önemli bir araçtı. Sırrı Süreyya Önder'e ekşi sözlük'te hesap açıldı örneğin, hiç yazmamış olsa da. Sonra sözlük yönetiminin, şimdiki "patron" Başak Purut isimli avukat ve sözlüğün yaratıcısı Sedat Kapanoğlu'nun da dahil olduğu bir kadronun sevgi kelebeği temalı fotoğraflarını gördük Sırrı abileriyle.

Sonra, zaten evvelden beri "keyfi" bir şekilde işleyen sözlük moderasyonu (ki sözlüğün "demirbaşları" da daha ben yokken şikayet ederlerdi bundan) iyice sapıttı. İnsanlar durduk yere uçmaya, HDP'yi eleştirenler susturulmaya başlandı. Saçmasapan yazılar yazan bilgisiz ve laf ebesi HDP'li troller "şişirilmeye", DBE denen "dünün en beğenilenleri" listesine sokulmaya başlandı. (Sözlüğün yeni işleyiş şeklinde, sol frame denen güncel başlıklar akışını sadece yazarlar görebiliyor. Dışarıdan sözlük takip edenler, yalnızca popüler olmuş başlıkları ve DBE listesini görüyorlar.) Sayısız defa ispat edildi ki, başka bir entry DBE'ye girebilecekken bu HDP'li trollerden özellikle bir tanesininki kasten sokuldu.

Nihayet geçtiğimiz hafta içinde "uçurmalar" sıklaştı. HDP'yi eleştiren ve sözlük yönetiminin ayan beyan HDP ve PKK propagandası yaptığını, HDP'ye alternatif medya hizmeti sağladıklarını söyleyenler uçuruldular. Ben de bunlara tepki gösterip, daha önce yazdığım ve DBE'ye girip "sinir bozan" ekşi sözlük yönetiminin Türk milliyetçisi nefreti yazıma gönderme yaptım, HDP'ye yönetim tarafından bir hizmet verildiğini, bunun kusursuz işlemesi için de birçok yazarın uçurulduğunu yazdım. Uçuruldum. Olay bundan ibaret.

Burada genel olarak tutumuma biraz değinmem lazım: Ben ekşi sözlükte pkklılar olmasından şikayetçi değilim. HDP'li bile demiyorum, PKK'lı. Olsunlar, zira şimdi uçmuş olan boğaziçi üniversitesi'nde pkk yapılanması yazımın sözlük versiyonunda değindiğim üzre bu hevallerin gelmesi, uzaktan heval sevenlerin bunların ne kadar aşağılık, ne kadar pislik, militarist, kesin inançlı, kof ve mücrim olduklarını görerek soğumasına yol açıyor. "Fiski içen Cihangir enteli özentisi" (Cihangirliler değil, onlara özenenler özellikle) uzaktan heval seviyor ama, yanına gelince bir müteşabih kokuyu alıyor, iğreniyor. Bunun yanında PKK'yı ve stratejisini gözlemleme fırsatı da veriyor PKK'lıların olması. Ve nihayet, PKK'lıların bence-bizce teorik altyapısı ve haklılık mesnetleri zayıf, üstesinden geliriz. Fakat ben istiyorum ki, sözlük tarafından bunlar palazlandırılmasın. AKP'nin çözüm süreci diye diye nerede ip kazık kaçkını varsa memleketin başına akil, vekil, bakan, kanaat önderi diye bela etmesi gibi, bela etmesin. Yönetim yönetimliğini yapsın, format gözetsin, adil olsun: Bu kadar.

Gelelim diğer meselelere. Ben ekşi sözlük'ten kazanacağımı kazandım: Namusumla, samimiyetimle yazdım çizdim. İlgi de gördü. Hatta dolaylı olarak işimi bile sözlüğe borçluyum diyebilirim, sözlük sayesinde yazar oldum, gazeteci oldum vs. Uzun hikayedir. Şu an benim için daha fazla kazanç ifade etmiyordu zaten, sadece milliyetçi görüşü daha fazla yaymak adına oradaydım. Ve yine bu zaviyeden umursuyorum: Uçmam önemli değil, fakat Türkiye'nin en çok tıklanan sitelerinden birinin Fırat News alternatifi olması müthiş bir tehlike.

Tehlike ise, buna dair önlem almak lazım. Ben dostlarımla, sözlükte hukuka aykırı entryler yazanları tek tek suç duyurusu yoluyla hukuka havale etmek gibi azcık yorucu bir işi yapmayı seçtim örneğin. Bunun yanında, şu daha önemli: Ekşi sözlük bir şirket. Şirketler hamlelerinin ticari, hukuki ve sosyal sonuçlarının olacağını öğrenmeliler. Şirketleri cürüm işlemeye yönlendirenler de.

O yüzden Ekşi Sözlük'ü bu duruma düşüren Başak Purut'un HDP'ye destek vermek için kırk takla atan bir adam olduğunu her yerde yazıp söyleyeceğim. Ticari itibar önemsediğini sözlük takipçileri hatırlayacaktır: Falanca firmanın itibarı zedeleniyor diye müşterilerin yorumlarını sildirmişti. Türkiye'de bir terör ve suç şebekesine aleni destek vermek herhalde itibar zedeliyordur. Eğer avukatlık mesleğine Şırnak'ta KCK mensuplarının davalarını üstlenerek devam etmek istemiyorsa Başak neden böyle yapar, anlamış değilim.

Böyleyken böyle. Lafıma itibar eden, fikrime kıymet veren herkesi, arada bir, aklına düştükçe, Başak Purut (mahlası kanzuk ile değil, direkt adı ile) ve HDP ilişkisini suç teşkil etmeyecek, tehdit, hakaret içermeyecek biçimde, irade ve fikir özgürlüğü kapsamında her yere yazmaya davet ediyorum. Bugün twitter'da yaptık örneğin, TT olamasak da 13. sıraya kadar yükseldik Türkiye'de, binlerce tweet atıldı. Kullandığım takip&analiz aparatlarına para ödemeye üşendiğim için direkt ve son bir rakam veremiyorum ama, en az yarım milyon kişiye ulaştığımızı sınırlı istatistiki verilere dayanarak söyleyebilirim. Impression sayısı bundan da fazla. Buna devam etmeliyiz: Ekşi Sözlük seküler milliyetçiliğin kalesi olsun diye değil. Ekşi Sözlük ekşi sözlük olsun, küçük harflerle bize büyük bir dünya sunmaya devam etsin, yine kavga edelim, tartışalım, trollük edelim ama terör örgütünün yumuşak gücü olmasın diye. Şimdilik böyle yüzeysel, ana hatlarıyla yazdım, ileride iddialarımı daha da temellendirerek yazarım belki. Sözlükte arpad hesabım uçunca bahadirhandincaslan hesabımla yazdım, o da uçtu. Bir hesabım daha var.

Sözlükte benim başlığıma destek vererek yazanlar da uçuruldu. Destek veren herkes yanında, onlara da teşekkür eder ve özür dilerim.

PS: Kullandığım görseldeki fotoğraf orijinal. Fakat twitterda bir arkadaş biraz süslemeler yapmış.

M. Bahadırhan Dinçaslan

bahadirhandincaslan@gmail.com

 

30 Ağustos 2015 Pazar

Ekşi Sözlük'te Uçurulma Nedenleri

Son dönemde artan Ekşi Sözlük'teki PKK yandaşlığına artan oranda tepki gösteren yazarlara Ekşi Sözlük yönetimi de sözlükten kovarak cevap vermeye başladı.

sözlük yönetimine haksız itham

Artık Ekşi Sözlük denen terör yuvasında sözlük yönetimini ve moderasyonu eleştirmek yasak, yani sansüre uğruyorsunuz ve sözlükten atılıyorsunuz.

Çok değil 4 sene önce sansüre karşı insanları galeyana getirip taksime çağıran, Ekşi Sözlük'ün kapatılmasından korkan sözlük yönetimi aynı şekilde kendilerinin eleştirilmesinden korkuyorlar. Ya da şöyle diyelim sözlük yönetimi PKK güzellemelerine neden engel olmuyorsunuz diyen yazarları sözlükten kovuyor çünkü bunun duyulmasını istemiyorlar.

https://eksisozluk.com/15-mayis-2011-sansure-karsi-yuruyus--2791271

Yarın öbürü gün sözlük kapandığında  ki bu böyle gitmeyeceğinden er yada geç kapanacak. İnsanlar tekrar meydanlara çağrılacak, sözlük yönetimi demokrasiden, özgürlüklerden falan dem vuracaklar ancak bu yaptıkları onlar için hiç bir şey ifade etmeyecek. Çünkü onların tek isteği para kazanmak, demokrasi, özgürlük falan karın doyurmuyor.

Evet ekşi sözlükte özgürlüğün sınırı var, herkes hakkında ahkam kesebilirsiniz ancak sözlük yönetimi ve moderasyon hakkında herhangi bir şey söylerseniz anında tüm yazılarınız silinir ve sözlükten kovulursunuz. Ne kadar özgürlükçü bir ortam değil mi?

14 Ağustos 2015 Cuma

Ekşi Sözlük'te Değişen Bir Şey Yok - PKK Propagandası ve Ekşi Sözlük Yönetimi

Ekşi Sözlük'te son dönemde daha da hızlanan PKK propagandası "fikir özgürlüğü" maskesi altında devam ettirilmeye devam ediyor.

Son Başlıklar:
https://eksisozluk.com/14-agustos-2015-daglicada-4-askerin-sehit-olmasi--4886305

Ayrıca sözde Ekşi Sözlük yönetiminin HDP ve PKK'ya nasıl destek çıktığını şu başlıkta takip edebilirsiniz.
Ekşi Sözlük denen PKK propagandası aracında ülkenin askerine, polisine hakaret edilirken tüm terörist yandaşları göklere çıkarılmaya devam ediliyor ve bu artık yüzsüzlük seviyesini almış durumda.


8 Ağustos 2015 Cumartesi

8 Ağustos 2015 Ekşi Sözlük'te PKK Propagandası Rezaleti

PKK propagandasına devam eden ekşi sözlük yazarlarının ortaya çıkardığı başka bir rezalettir.

https://eksisozluk.com/turkun-gucunu-goreceksiniz--4880148?p=1
bu başlıkta PKK'lıların propagandalarını ve Türklere olan hakaretlerini görebilirsiniz. Her zamanki gibi ekşi sözlük yönetimi bunları görmezden gelip terörizm propagandasına ses çıkarmıyor.

3 Ağustos 2015 Pazartesi

Ekşi Sözlük'ten Kovulma Nedenleri

PKK propagandası nedeniyle Ekşi Sözlük'ten atılmazsınız ancak Ekşi Sözlük'ten atılmak istiyorsanız aşağıdaki yollardan birini izleyebilirsiniz.

1-Sözlük yönetiminin PKK propagandasına göz yumduğunu yöneticiler ve ekşi sözlük başlığı altında sıklıkla paylaşırsanız.
2-Yönetimin ikiyüzlü tutumunu sözlükte başlık açarak kanıtlarsanız.
3-Abdullah Öcalan başlığı altında küfür ederseniz.

Evet Ekşi Sözlük'te sürekli demokrasiden falan bahsedilir ve herkesin her görüşü açıklaması serbest bırakılmıştır ancak bu sadece söylem ve gösterişte böyledir. Yönetimin yaptıklarını, yönetimin ikiyüzlülüğünü paylaşmaya başlarsınız bir hafta içinde sözlükten uçurulursunuz yani yönetime eleştiride bulunmak yasaktır. Yani ülkenin kurucusuna, şehitlere, Türklere her türlü hakaret edilir ancak konu kendi egoları olunca o demokrasi, serbestiyet rafa kaldırılır. Yarın öbürü gün sözlük kapatılsa yine demokrasiden, fikir özgürlüğünden bahsedip insanları Taksim'de gösteriye çağıracak olan rezil ve her taraflarından irin akan bir fikir özgürlüğüdür bu.

1 Ağustos 2015 Cumartesi

Ekşi Sözlük'te PKK Propagandası Son Hız Devam Ediyor

Sayın okuyucular biz yazmaktan bıktık bunlar propaganda yapmaktan bıkmadı.

PKK'lılar Ekşi Sözlük'te şimdi de TSK'nın Kuzey Irak'ta yaptığı bombalamalar neticesinde sivil insanların öldüğünü iddia ediyorlar. Güya Kandil Dağı'nda PKK kamplarının hemen yanında bir köy varmış ve bu köy bombalanarak yok edilmiş.

Başlığı buradan görebilir ve PKK propagandasına tanık olabilirsiniz. Bloğumuzun linkini verenleri 5 dakika'da uçuran sözlük yönetimi bunları izlemekle yetiniyor. Şaşırdık mı? Tabi ki hayır.

Ekşi Sözlük PKK terörünün propaganda faaliyeti yaptığı internet mecralarından biridir.

31 Temmuz 2015 Cuma

TSK'nın 31 Temmuz 2015 Tarihli Açıklamasına Ekşi Sözlük Yorumları

Tsk'nın 31 Temmuz 2015 tarihli Vatandaşların gönüllü olarak askere gitmek istemesi konulu açıklamasına.
Ekşi sözlük denen sözlükte yapılan yorumlara göz gezdirelim.

https://eksisozluk.com/genelkurmayin-31-temmuz-2015-tarihli-aciklamasi--4872168
https://eksisozluk.com/vatandastan-genelkurmaya-askere-alinma-talebi--4872147?p=1

Evet vatanını seven insanların olmadığına, bu açıklamaların yalan olduğuna yönelik yazılar. Yani demeleri o ki kimse askere gönüllü olarak gitmek istemez bu açıklama yalan.
Gençleri askerlikten soğutma ve bin bir türlü PKK propagandası şekli.

Ekşi Sözlük solculuğu PKK solculuğuna nedense çok benziyor.

Anti Duhring Denen Patavatsız

Ekşi sözlükte yazar olan PKK yandaşı Anti Duhring isimli yazar mail atmış

"bu blogun sahibi her kimsen hakkında insanları fişlemekten ve iftira suçundan yasal işlem başlatacağım. ya blogu kaldırırsın. ya da mahkemede hesap verirsin."

demiş.

Evet hem PKK propagandası yapacaksın hem de tehdit edeceksin. Senin gibi PKK propagandası yapan tiplerden korkacağımızı mı düşünüyorsun gerçekten?

Sen ilk önce tüm entry'lerini neden sildiğini açıkla.

Buyurun ekşi sözlükteki tüm yazılarını silen yazarın kullanıcı hesabı.

30 Temmuz 2015 Perşembe

Ekşi Sözlük'te Yuvalanmış PKK Yapısı Hakkında Suç Duyurusu

Gündeme getirdiğimiz Ekşi Sözlük'te yuvalanmış PKK yapılanması hakkında suç duyurusunda bulunulduğu iddia ediliyor.

Sözlükte PKK propagandası yapıldığını düşündüğünüz yazıların ekran görüntülerini tarafımıza antieksisozluk@gmail.com adresi üzerinden ulaştırabilirsiniz.

Sağlam yerlerden aldığımız duyumlara göre Ekşi Sözlük'te PKK propagandası yapan yazarlar hakkında suç duyurusunda bulunulmuş.

Ama sadece PKK propagandası yapanlar mı suçlu? Yoksa buna yol veren sözlük yönetimi en az onlar kadar suçlu değil mi? PKK gibi insan canına kasteden bir terör örgütünün propagandasına hoşgörü gösteren Ekşi Sözlük yönetimi de sizce en az konuşanlar kadar kadar suçlu değil mi? Konuşan değil konuşturana bakma zamanı gelmedi mi?

Evet en az 20 yazar hakkında bu suç duyurusunda bulunulmuş, konunun takipçisi ve bu yazarların ceza almaları için müdahil olacağımızı herkes bilsin.

Ayrıca Ekşi Sözlük yönetimi bunun haberini almış ki son günlerde PKK propagandası yapan yazarlar da uçurulmaya başlandı ancak hala yetersiz.

PKK Ekşi Sözlük'te Nasıl Propaganda Yapıyor?

Ekşi sözlükte PKK propagandası çok farklı şekillerde yapılmakla birlikte sağ sütunda görülen yazarların yazdıklarını incelerseniz çok açık şekilde durumun vehametini görebilirsiniz.

1-Sözlükte PKK propagandası yapan yazarlar birbirleriyle iletişim halinde.
Bunu herhangi bir konudaki yazılardan açıkça görebilirsiniz, açılan bir başlığın altına anında 1-2 PKK propagandası yapan yazar PKK görüşlerini girer ve sonrasında en az 10 PKK'lı yazar aynı görüşleri tekrarlar bunun sebebi doğru olanın kendi görüşleri olduğunu empoze etmektir.

2-Bilinçli Dezenformasyon
Ekşi Sözlük'te PKK, HDP veya Türkiye karşıtı herhangi bir konuda bilinçli dezenformasyon yapılır.
Örnek vermek gerekirse
Türk Askerinin Milletvekiline Saldırması

Milletvekilinin askerlere saldırdığı açık açık görülmesine rağmen dezenformasyon yapılarak sanki HDP milletvekili askerlere saldırmış gibi bir hava oluşturulmaya çalışılmıştır.

Bu konunun yanlış açıldığını düşünen başka bir sözlük yazarı.

Mehmetçiğe Saldıran HDP Milletvekili

Başlığıyla ayrı bir konu açmış ve konuyu açıklamıştır ancak sözlük bu yazarı sözlükten uçurmuş ve yazılarını silmiştir. Ancak aynı başlıkta diğer PKK'lı yazarların yazılarına dokunmamıştır.

3-TSK Karşıtı Söylem
Ekşi sözlükte özellikle PKK'lılar tarafından sürekli yapılan TSK karşıyı, TSK'nın güçsüz gösterilmeye çalışıldığı bir söylem öteden beri devam etmektedir.

a-TSK dağı taşı, boş mağaraları bombalıyor
Hava operasyonlarında içinde PKK'lılar olduğu için vurulan hedeflere yönelik Ekşi sözlükteki başlıklara göz gezdirirseniz sürekli boş dağın, taşın bombalandığı iddia edilmektedir. Ayrıca hava bombalamalarında sivillerin öldüğü propagandası yapılmaktadır ve bu propaganda açık açık PKK yayın organları kaynak gösterilerek sürdürülmektedir.

Bazı örnekler:
hava operasyonlarında sivillerin öldürülmesi
29 temmuz 2015 pkk kamplarına hava harekatı
20 mayıs 2010 kuzey ırak hava harekatı

b-PKK başarılı TSK başarısız algısı
30 yıldır süren terörist eylemlerinde 1 metre toprak kazanamamış PKK'nın başarılı toplam 30 bin üzerinde PKK'lı öldürmüş ve vatan toprağını kaybetmemiş TSK sözlükte her zaman PKK'nın başarılı TSK'nın başarısız olduğu şeklinde yorumlanır.

4-Bebekleri Devlet Öldürdü Propagandası
Artık herkesin bildiği ve PKK'nın kabul ettiği katliamların aslında devlet tarafından yapıldığı propagandası sıkça sözlükte gördüğümüz propagandalardan bir diğeridir. Bunu söyleyen kişinin APO denen terörist örgüt liderine methiyeler düzen ve HDP toplantılarından çıkmayan bir kişi olduğu da gözlerden kaçmamalıdır. Açıkça sözlükte PKK'lılar PKK'nın suçlarını devlete yıkmaya çalışmaktadır ve bunun propagandası çok açık, seçik yapılmaktadır.

5-PKK karşıtları Faşist, Irkçı Söylemi
PKK'lılar tarafından sıklıkla yapılan bir diğer dezenformasyondur, onlara göre PKK karşıtları faşist ve insanlara düşman kendileri açık fikirli birer dünya vatandaşıdırlar. Bu propaganda sürekli ekşi sözlükte yapılmaktadır.

Neden Engellenmeli?
her türlü görüşe saygı duyan bir insanım, dünyadaki en uç fikirlere saygı gösterebilirim ancak PKK terörist bir organizasyondur ve bu tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçektir. Dünyanın hiç bir yerinde o ülkede terör suçları işlemiş, insanların canlarına kast etmiş bir terör örgütünün propagandası bu kadar açık yapılamaz, ancak konu Türkiye olunca herkeste bir boş vermişlik hali gözlenmekte.
Ekşi sözlükte ellerinden kan damlayan PKK'lılar silahlı olmasa da kendi silahlı saldırılarını meşrulaştırmak için propaganda faaliyetleri yürütmektedir. Asıl düşünülmesi gereken sözlük yönetiminin bunu açıkça serbest bırakmış olmasıdır.

29 Temmuz 2015 Çarşamba

Bir Kürtçünün Ekşi Sözlük'te Türkiye'ye Hakaret Etmesi

Ekşi Sözlük'te Kürdistan başlığı altında  nickli yazarın yazdığı entry:

"ben faşist bir devlet ve onun faşist evlatlarıyla yaşamak istemiyorum. bir elin parmaklarını geçmeyen iyi insanlar dışında bütün bir ülke toptan faşist. dünyanın en leş ülkesi türkiye'dir, dünyanın en faşist ülkesi türkiye'dir, dünyanın en çok faşist yetiştiren ülkesi de türkiye'dir. böyle bir ülkeye kimse iyi niyetini ispatlamak için çabalamasın. sokayım türkiyelileşmeye. sokayım böyle bir ülkeye. bu hayvanlarla yaşamak zorunda değiliz."

http://postimg.org/image/x59xrmhhd/
https://eksisozluk.com/entry/53347432

28 Temmuz 2015 Salı

Ekşi Sözlük'te Polis Teşkilatına Hakaret

#53075395 http://postimg.org/image/palj5q465/http://postimg.org/image/wpauy3q1p/ bu entry'i giren tekilasını satan bilge nickli pkk sempatizanı yazar, türk polisine ağza alınmayacak hakaretler etmiştir. tck 301/2'ye göre "devletin askerî veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, birinci fıkra hükmüne göre cezalandırılır." yani bu tip kanun kaçakları ne yazık ki hala sözlük ortamında cirit atmaktadır ve terör örgütü propogandası yapmaktadır.

Ekşi Sözlük'te PKK Propagandası

hayvan terbiyecisi nickli yazar artık haddini aşmıştır. terör örgütü propagandası yapan pkk sempatizanı bu yazar tck'da yer alan pek suçu alenen işlemiş bulunmaktadır. bu tip kanun kaçaklarına ekşi sözlük yönetiminin prim vermemesi gerekmektedir. işte bazı örnekler ve ekran görüntüleri:
(bkz: #53476130) http://postimg.org/image/p1kaawwf1/ bu entry'de halkı açıkça kin ve düşmanlığa tahrik etmiş ve nefret suçu işlemiştir. aynı zamanda polise ve askere yönelik tehditleri de söz konusu. ordu mensuplarını ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak tck 301/2'ye göre suçtur.
(bkz: #53348172) http://postimg.org/image/huilf1li5/ terör örgütü pkk'nın eylemlerini meşrulaştırma amacı güden bir entry'dir ve türkiye cumhuriyeti devleti'ne "terörist" damgasını vurmuştur. devlete hakaret suçunu bilfiil işlemiştir.
bir diğeri için; entry silinmiş ancak ekran görüntüsü mevcut http://postimg.org/image/vdzfkqzh9/ polisimizi katleden terör örgütünün bu eylemi savunulmakta ve dolaylı yoldan terör örgütü propogandası yapılmaktadır.
ekşi sözlük yönetiminin derhal üzerine düşeni yapmasını ve bu tip kanun kaçaklarını sözlükte barındırmamasını umuyorum. saygılar.

https://eksisozluk.com/entry/53574941

Ekşi Sözlük'te PKK Propagandası

Ekşi Sözlük'te yazılan ve PKK propagandası olarak görülen yazılar.
Diamat isimli yazarın pkk propagandası.

pkk'nın amacı
rojava'ya bakılırsa net görülebilir.

ne amaçları insan öldürmektir, ne de savaşmaktır.
(bkz: demokratik konfederalizm)
(bkz: kadın özgürlüğü)
(bkz: ekolojik toplum)
(bkz: yerel yönetim)
(bkz: ulus devletin ortadan kalkması)
(bkz: demokratik toplum ve siyaset)
(bkz: komünal ekonomi)

lakin kendinize bu soruyu soracak kalkınmayı yapmanız gerçekten kayda değer bir gelişme.

https://eksisozluk.com/entry/53571497

yazar: diamat

birleşik türkmen ordusu
(bkz: bölücü terör örgütü)
(bkz: amerikan uşakları)
(bkz: cihatçı teröristler)

https://eksisozluk.com/entry/53571873
yazar: diamat

pkk'nin silah bırakmasını erdoğan engelledi
süreç ortadayken bariz olandır.

hdp kazanmış, akp yenilmiştir.
akp bir hamle ile, toplumun zihinsel yapısını ve yedek faşist beyinlerini yine iyi okuyup milyonları kandırmayı başarmıştır.

1 hafta önceye kadar ortada savaş yokken, pkk silah bırakabiliriz derken ortalık savaş alanına dönmüştür.
burada suçlu hdp'yi çekemeyen, hdp'nin düşmesi için ülkeyi yakmayı göz alan herkestir. bunların elebaşlığını akp yürütmektedir.

o şehit diye gezenlerin hepsi şerefsizdir...timsah gözyaşlarıdır döktükleri. hatta bir sik döktükleride yoktur. kandil'e operasyon olma eşiğini beklemektedirler.

https://eksisozluk.com/entry/53570114
yazar: diamat

27 temmuz 2015 muş pkk saldırısı
pkk'yi bombaladıktan sonra biletini hala barış açıklaması yapan hdp'ye kesen dallamaları ortaya dökmüştür.

işin ilginç yanı, bu tip yazılar yazanlar zaten hiç bir zaman hdp'yi çekemiyordu. yani bir sik kaybettiğimiz yok. bunlar zaten anti-demokrat savaş yanlılarıydı, hdp siyasetlerini sikip bıraktı diye çok ağladılar. şimdi bu saldırılardan çok hoşnutlar.

bak hala akıllanmamışlar, daha fazla kan, daha fazla ölüm istiyorlar.
hdp bu ülkenin daha iyi bir yer olması, insanların ölmediği bir yer olması için mücadele etti. sen gittin gene 30 yıllık kısır döngümüze soktun....

https://eksisozluk.com/entry/53564163
yazar: diamat

pkk'nın durduk yere polis öldürdüğünü iddia etmek
pavlov'un köpeği gibi önceden koşullanmışların icraatidir.

yapacak bir şey yokmuş gerçekten bu platformda.
bekleyelim de gazlarını alsınlar.

zira barış olsun diye olayı rasyonalde anlatmaya çalıştığında "terörist" oluyorsun, tehdit ediliyorsun ve bir dünya ırkçı, faşist, şiddet içerikli söyleme maruz kalıyorsun.

1 hafta önce savaş, kan, ölüm, kürtlerin, solcuların katliamını isteyenler savaşı bulunca ateşe daha fazla odun atmak istiyor...sahi siz ne istiyorsunuz?
40 yıl geçmiş pkk savaşla bitmemiş. demek ki kitlesel desteği var dimi? demek ki ülkede cevap verilmesi gereken, çözülmesi gereken sorunlar var dimi?

hala kan isteyip, alınca ağlıyorsun.
https://eksisozluk.com/entry/53553311
yazar: diamat

Yazarın diğer pkk propaganda faaliyetlerini aşağıdaki linkten görebilirsiniz.
https://eksisozluk.com/biri/diamat

Nihat Genç'in Ekşi Sözlük Yorumu

Nihat Genç'in yıllar önce ekşi sözlüğün bugünlerdeki halini görüp verdiği ayarlar.


Bir Sözlük Yazarının İsyanı

yakında tüm vatansever insanların şutlanacağı platform.

kanzuk bir şey yazmış dün. (bkz: #53541412) diyor ki: "artık çaylaklık entryleri uygun bulunarak yazar yapılmış yeni yazarların sonraki entrylerinde aynı özen görülmediği takdirde kondüktörler bu yazarları uçurabilecekler."

şimdi kendisine ben de bir şey yazmak istiyorum:

sevgili kanzuk, aklın başına yeni mi geldi? diyorsun ki: "kondüktörler için inceledikleri çaylaklık entryleri "sözlük'te bu ayarda bir yazar olacağım" türünde bir taahhüt. yazar olduktan sonra çaylaklık entrylerindeki özeni bir kenara bırakıp canavara dönüşen yazarlar kondüktörlerin zamanlarını çaldıkları gibi, sözlük'e de zarar veriyorlar."

peki arkadaşım ne yazmamızı bekliyorsun sözlüğe? sözlük trolllerden, pkklılardan, ergenlerden geçilmiyor. ben şimdi pek değerli vaktimi ayırıp, bilgilerimi niye paylaşayım burada? bu sözlük açıktan polis ölümlerine sevindiğini belirten, açıktan pkk'yı savunan yaratıklarla dolu. bunların hiçbiri atılmıyor sözlükten. niye? bunlar çaylakken de böyle miydiler? terör propagandası yapmak ifade özgürlüğü müdür sayın müdür?

bunlar entry sıçarken, benim gibiler de laf yetiştirmeye çalışırken foruma dönmüyor mu sözlük? derdiniz buysa yani...

şimdi bunca hengamenin arasında oturup kendi alanımla ilgili bilgiler mi yazacağım sözlüğe? oturup segah makamının seyrinin nasıl yapılacağından mı bahsedeceğim? ya da bir divan şiirinin şerhini mi yapacağım burada? niye yapayım ki? sözlüğün ne olduğu ortada. bunun sorumlusu ise sensin, bir de ssg var tabi.

"her şey kararında güzeldir" olayını geçiyorum. her şeyin bir sınırı olmalı. bu sözlükte maşallah hiçbir şeyin sınırı yok. bir ara çok sağlam moderatörler vardı, hepsi terkedip gittiler burayı. ondan sonra sözlük duman oldu zaten. gidip gidip geliyorum sözlüğe, belki bir şeyler değişmiştir diye... ama ne zaman gelsem daha kötü buluyorum burayı.

hal böyleyken, çaylaklık girileriyle sonraki girileri farklı olanları uçuracağınızı söylemenizde zerre samimiyet görmüyorum. bence bu vesileyle işinize gelmeyen herkesi uçuracaksınız. uçurun zaten. uçurun da sözlüğün ne olduğunu artık herkes anlasın. hadi bi güzellik yapıp sana bir şairden hiç duyamayacağın bir inci paylaşayım. uçmak deyince aklıma geldi:

uçmasını bilmeyenler uçmaktaki kuşları,
uçmaktan men ederler olmaya kanatları.
uçururlar uçmaktan bihaber ol kuşları.
fesuphanallah...

(bkz: edip harabi)

şair kısaca diyor ki; "bazı cahil insanlar birbirlerinin götlerini kaldırıyor ve bu vesileyle uçtuklarını sanıyorlar. aynı zamanda akil insanları yerin dibine sokmaya çalışıyorlar. hayretteyim." ha bu arada uçmak çift anlamlı kullanılmış ama kim uğraşacak şimdi onu açıklamaya? (bkz: tevriye)

https://eksisozluk.com/entry/53572077

Uludağ Sözlük Yöneticisinin Ekşi Sözlük Yorumu

Türkiye'de faaliyette olan en büyük 3 sözlükten 2'sini yöneten Uludağ Sözlük yöneticisi zall'ın ekşi sözlük hakkındaki düşüncesi.


"biz de sözlük yönetiyoruz. hatta en büyük 3 sözlükten 2'sini yönetiyorum. birini yönetiyorum. birini de yöneten 2 kişiden biriyim.

sözlüğü kendi haline bırakırsan bu kadar taraflı olamaz. mümkün değil. sözlükte yazar alımlarını kendi haline bırakıyoruz. yani sadece formata uygunluğa göre üye alıyoruz. başka bir kriteri (dil, din, ırk, siyasi görüş) önemsemiyoruz. yani sözlüğün siyasi görüşü kendi kendine oluşuyor.

ama ekşi sözlük'deki gibi radikal bir siyasi yönlenme olması için müdahale gerekiyor. belki de bütçeli bir müdahale. yani ekşi sözlük'ün üye alım politikasını kendi haline bıraksan böyle bir sonuç olamaz. kesinlikle olamaz. ortada ciddi bir sorun var. çok radikal şekilde tek bir siyasi görüş hakim. bu üye alımlarının kendi haline bırakılmadığı gösteriyor. özellikle bir müdahale var. ya editöryal kademede kasıt var ya da bütçe var."

http://www.uludagsozluk.com/e/28571633/

Ekşi Sözlük'te Seçim Boyunca Yapılan HDP Goygoyu

Ekşi sözlükte özellikle seçim döneminde yapılan HDP'nin parlatılması, DEBE denen oynanmış listeye her gün HDP'yi parlatıcı yazıların girmesi, sözlük yönetiminin HDP desteği hadisesi.

Evet PKK ile her türlü bağı bulunan bir sözde partiye Ekşi Sözlük yönetimi destek vermiş ve gençler arasında HDP'ye oy vermenin "cool" olmak için gerekli olduğu yargısı oluşturulmuştur. HDP sol bir parti gibi parlatılmış ve terör örgütü PKK ile olan bağlarından bahsedenlerin yazıları sürekli geri plana atılmıştır.

Aşağıdaki fotoğrafta Kanzuk ve SSG'yi Sırrı Abelerinin yanında mutlu, mesut görebilirsiniz. Diğer arkadaşlar da yöneticiler olsa gerek nasıl da mutlular. Evet ekşi sözlük budur.




Neden Anti Ekşi Sözlük?

Bu blog'u oluşturmaktaki amacım ekşi sözlük denen web sitesinde görünen "ifade özgürlüğü" konulu goygoyun aslında sözlük yönetiminin yönlendirmesi ve isteği ölçüde olduğunu insanlara örnekleriyle açıklamaktır.

Ekşi sözlük bugün PKK terörist örgütünün ve yasadışı sol terör örgütlerinin propaganda mecrası haline gelmiş, buna karşı gelen sözlük yazarları toplu olarak sözlükten uzaklaştırılmaktadır.

Sözlükte PKK propagandası yapanları eleştirdikleri için uzaklaştırılan sözlük yazarları:

(bkz: git z)
(bkz: alkolik oldum)
(bkz: sinndar1984)
(bkz: cehset)
(bkz: zarha)
(bkz: ai virus)
(bkz: iche iche oldu nietzsche)
(bkz: aircster)
(bkz: quantumfluctuations)
(bkz: quick dry extra sunshine)
(bkz: beastmode)
(bkz: 254)
(bkz: requiemforadog)
(bkz: kutukcu)
(bkz: hayt deli oglan)
(bkz: m1332332331)
(bkz: sulfateattack)
(bkz: beneksiz panda)
(bkz: cnnbs)
(bkz: varak gidek bir karpuz alak yarak yiyek)
(bkz: tsopran)
(bkz: wolf nukem)
(bkz: turan eller var olsun)
(bkz: golovusum)
(bkz: veritaserum42)
(bkz: sivilceli dermatolog)
(bkz: sezginozan)
(bkz: passivecore)
(bkz: excomzkko)
(bkz: ben hic terlemem)
(bkz: coldplayboy)
(bkz: sulfateattack)
(bkz: pomaklar)
(bkz: demir fener)
(bkz: sage hide)
(bkz: paytak kirpi)
(bkz: savrukleblebi)
(bkz: tayyaraga)
(bkz: mevzu derin bebegim)
(bkz: limonaction)
(bkz: ajan)
(bkz: fevzi nin kafa attigi direk)
(bkz: the dark side of the moon)
(bkz: sinndar1984)

Eski bir ekşi sözlük yazarı olarak bu blog'u açtım, geldiğimiz süreçte sözlükte PKK propagandası devam etmekte sözlük yönetimi ise buna karşı duranları sözlükten herhangi bir bilgi vermeden uzaklaştırmaktadır.  

Mesleğim web pazarlama uzmanlığı ve bu blog'un bir şeyleri değiştirebileceğine inanıyorum. Umarım yararlı olur ve işlerimden zaman buldukça burada yazılar ve bilgiler paylaşacağım.